În feng shui, decorațiunile interioare încep cu ușa de intrare

O ușă de intrare într-un apartament sau casă oferă prima impresie a suprafeței pe care ați transformat-o în casa dumneavoastră.

Conform filosofiei feng shui, ușa din față canalizează energiile (atât negative, cât și pozitive) și doar alegerei unei uși de intrare selectate corect va duce la o adevărată armonie în casa dumneavoastră. Continuați să citiți despre cum să alegeți o ușă feng shui adecvată.

Ce este Feng shui?

Feng shui este vechea filozofie chineză implicată în înțelegerea naturii și a universului, care se dezvoltă de mai bine de șase mii de ani. Termenul denotă, de asemenea, tehnici tradiționale chinezești utilizate pentru evaluarea unui domiciliu. Feng shui este arta care ajută la menținerea armoniei cu potențialele naturale din interiorul casei tale. Feng shui se traduce literalmente prin „vânt-apă”. Aceste elemente sunt în general asociate cu prosperitatea și sănătatea. Feng înseamnă vânt, care se presupune că este asociat cu boala. Timp de secole în China, protecția împotriva vântului a fost considerată o măsură preventivă care ar trebui să-i evite impactul negativ. Shui înseamnă apă și joacă întotdeauna un rol coeziv. Apa reprezintă depozitarea și unirea și simbolizează viața. În mod inerent, apa combină atât yin cât și yang, deoarece este simultan blând și puternic și poate curge între stări fizice. De aceea apa este un simbol al coeziunii, unirii și comunicării.

Yin și yang

Filosofia feng shui se bazează pe convingerea că lumea din jurul nostru este alcătuită din două forțe opuse cu o atracție esențială, adică yin (pasiv) și yang (activ).

Yin și yang reprezintă un echilibru de contrarii naturale, cum ar fi noaptea și ziua, sau întunericul și lumina. Dacă echilibrul este ceea ce doriți să introduceți în casa dvs., trebuie să știți despre cele cinci elemente ale feng shui – apă, foc, pământ, metal și lemn – și semnificația lor:

  • Lemnul reprezintă o perioadă de creștere și creație. În feng shui, simbolizează familia, sănătatea, banii și abundența.
  • Focul reprezintă o perioadă de împlinire. În feng shui, simbolizează faima și reputația.
  • Pământul reprezintă o perioadă de tranziție. Simbolizează iubirea, legea și cunoașterea.
  • Metalul reprezintă o perioadă de consolidare și materializare. Simbolizează copiii, creativitatea, prietenia și asistența.
  • Apa reprezintă o perioadă de retragere și este un simbol al drumului vieții.

Ușile de exterior Feng Shui aduc armonie în casa ta

În feng shui, intrarea principală într-un domiciliu este extrem de importantă și reprezintă primul punct de contact cu zona de locuit. Și anume, ușa din față conectează întreaga zonă de locuit cu împrejurimile. Forța vieții pătrunde în casa ta prin ușa de intrare, care apoi redirecționează energiile peste tot. O ușă frontală este cel mai vital element al sistemelor feng shui și ar trebui să fie planificată meticulos. Atunci când nu este proiectată în conformitate cu principiile feng shui, există riscul ca energiile negative să vă invadeze casa. La selectarea unei uși de intrare feng shui ar trebui luate în considerare mai multe aspecte, de exemplu dimensiunea, orientarea, materialele, funcționalitatea, accesibilitatea și iluminatul.

Ce trebuie luat în considerare atunci când selectați o ușă de exterior feng shui

Fără îndoială, bunăstarea și prosperitatea noastră generală sunt legate de mediul în care trăim. Cu toții visăm la o casă modernă, luminoasă și spațioasă, plină de energie pozitivă. Realizați-vă visul selectând cu atenție o ușă modernă, plăcută din punct de vedere estetic și eficientă. În feng shui, o intrare ar trebui să conducă la un vestibul mare și confortabil care se deschide în restul zonei de locuit. Pentru a permite fluxul de energii pozitive în feng shui, ușa din față nu trebuie să fie direct orientată spre o scară, toaletă sau ușa din spate. Linia ușii din față nu trebuie să fie obstrucționată. Potrivit experților feng shui, este considerat dăunător atunci când o ușă de intrare se confruntă direct cu o lumină stradală, un copac sau o altă barieră arhitecturală. Lângă ușa din față, în interiorul casei dvs., nu trebuie așezate oglinzi, deoarece se crede că reflectă energia vieții bune și pozitive care pătrunde în casă.

O ușă de intrare trebuie să fie mare, ușor accesibilă, dimensionată corespunzător și bine luminată. Selectarea materialelor – lemn, metal sau sticlă – pentru ușa din față ar trebui să reflecte energiile pe care dorim să le invităm în casa noastră. De asemenea, ar trebui să garanteze proprietăți excelente de conductivitate termică pentru a fi protejați de efectele nefavorabile ale vântului.

By |2021-09-10T12:40:27+02:00septembrie 10th, 2021|Uși intrare Pirnar|

Recenzii

Go to Top