BINE AȚI VENIT ÎN LUMEA UȘILOR PIRNAR

Uși de intrare unice la dimensiuni standard

Ușile de exterior sunt disponibile astăzi în toate înălțimile și lățimile imaginabile. Standardele DIN definesc așa-numitele dimensiuni standard sau dimensiuni DIN pentru toate componentele. Pentru ușile de intrare, este standardul DIN 18101. Pirnar vă oferă uși de intrare în dimensiuni standard comune precum și produse la comandă.

Dimensiuni standard pentru ușile frontale

Dimensiunile standard ale ușilor din față sunt definite în DIN 18101. „DIN” înseamnă „Institutul German de Standardizare”. Dimensiunile standardizate pot fi produse mai rapid și, prin urmare, sunt mai ieftine decât dimensiunile deosebit de mari sau mici, care sunt produse la comandă. Același lucru este valabil, desigur, pentru ferestre, uși de cameră și alte uși de interior.

În timp ce dimensiunile comune ale ușii de intrare sunt între 800 și 1.300 mm lățime, înălțimea obișnuită este între 1.885 și 2.385 milimetri. Multe combinații sunt posibile în aceste intervale.

Uși de intrare de la Pirnar – Clasă mondială în toate domeniile

Pirnar vă oferă uși de intrare în înălțimea și lățimea dorite, care se remarcă prin cel mai înalt nivel de securitate, manoperă fină și cele mai mici valori U.

Dimensiuni standard pentru ușile frontale

Standardizarea asigură că ușile și tocurile de la diferiți producători se potrivesc. Pe lângă distincția dintre ușile de exterior cu un singur canat și cu două canate, există și o distincție între canaturile de uși cu tocul vizibil sau cu tocul ascuns. Un exemplu de dimensiune standard de ușă pentru uși cu un singur canat, este de 1.110 mm x 2.110 mm.

În timp ce dimensiunile comune ale ușii de intrare sunt între 800 și 1.300 mm lățime, înălțimea obișnuită este între 1.885 și 2.385 milimetri. Multe combinații sunt posibile în aceste intervale.

Adăugați luminatoare laterale sau supralumină

De asemenea, puteți adăuga panouri laterale și luminatoare pentru lumină suplimentară în zona de intrare, care sunt incluse în dimensiunile totale. Configurați ușa de la intrare după cum doriți și creați o zonă de intrare frumoasă, confortabilă și sigură, de care vă veți bucura în fiecare zi.

Modele Pirnar Grande

Uși de casă deosebit de mari pentru intrări impresionante cu modelele Pirnar Grande: datorită rezistenței și robusteții lor, lemnul și aluminiul permit și realizarea unor dimensiuni deosebite.

Măsurarea profesională – ce trebuie luat în considerare?

Izolarea termică, securitatea și funcționalitatea ușilor și ferestrelor sunt garantate doar lățimea și înălțimea sunt exacte. Există așadar diverse ajutoare de măsurare pentru determinarea dimensiunilor ușilor și ferestrelor, care arată, printre altele, ce trebuie luat în considerare atunci când se măsoară în zidărie sau în timpul renovărilor. Pentru a fi sigur că se măsoară lățimea și înălțimea corectă a ușii din față , este recomandat să apelați la un montator profesionist.

Inserați modelul

Pentru că, dacă doriți să introduceți un nou model, nu numai numărul de panouri și dimensiunea deschiderii și deschiderea peretelui joacă un rol, ci și:

  • situația de instalare
  • intervalul de pivotare planificat
  • direcția de deschidere

Acesta din urmă determină dacă balamaua trebuie să fie DIN stânga sau DIN dreapta – ușile glisante sunt un caz special.

Direcția DIN

Direcția DIN a unei uși indică poziția balamalelor și este definită din partea pe care sunt vizibile balamalele ușii și spre care se deschide canagul ușii. Dacă balamalele sunt instalate pe stânga, aceasta este denumită ușă din stânga și invers.

Lățimea de comandă se obține prin scăderea a 10 mm din spațiu de gol. Dimensiunea de trecere este întotdeauna mai mică decât lățimea totală a ușii.