Confort superior și transparență totală întregul an

În contextul actual, creșterea tarifelor la energie, problemele legate de mediul înconjurător și nevoia de confort accentuează importanţa eficienţei energetice a clădirilor. Astfel, reducerea consumului de energie devine o necesitate care nu trebuie să intervină în obţinerea confortului dorit în interiorul clădirii.

În climatele calde sau pentru orientările către sud și vest a ferestrelor,  SGG PLANISTAR SUN reprezintă soluţia optimă pentru a atinge o eficienţă  energetică ridicată prin reducerea supraîncălzirii pe timp de vară, în timp ce asigură o izolare termică sporită pe timp de iarnă și conferă un aport generos de lumină naturală în orice anotimp.

Confort iarna
Confort vara
Economie de energie
Confort luminos

Informații pentru utilizatorii finali

PLANISTAR SUN este o sticlă cu depunere cu dublă proprietate: emisivitate joasă, (reflectă radiaţia infraroșie cu mare lungime de undă) și control solar (reflectă o mare parte a energiei solare). Aceasta este un tip de sticlă clară pe care se depune un strat fin transparent compus din material de origine metalică prin procedeul de pulverizare catodică în vid.

PLANISTAR SUN permite atât menţinerea unei temperaturi optime în încăperi cât și minimizarea consumului energetic al locuinţei pe toată perioada anului.

 • Confort optim pe timpul verii atunci când vitrajul este supus însoririi.
 • Confort optim pe timpul iernii datorită izolării termice sporite și eliminării zonelor reci din jurul ferestrelor.
 • Confort vizual prin utilizarea redusă a sistemelor de umbrire
 • Economii de energie și reducerea emisiilor de CO₂ prin utilizarea scăzută a încălzirii pe timpul iernii, a climatizării pe timpul verii și a luminii artificiale la interior.
 • Estetic prin aspectul său neutru în raport cu reflexia și transmisia, oferă o redare foarte bună a culorilor.

Izolare termică

PLANISTAR SUN este o sticlă cu emisivitate redusă, aceasta permiţând atingerea unei izolări termice sporite în vitraj dublu: Ug* = 1.0 W/(m².K)

Control solar

PLANISTAR SUN permite montarea ferestrelor mari, limitând supraîncălzirea spaţiului interior datorită factorului solar scăzut (g=0,38), 62% din energia solară fiind blocată la exterior.

Confort vizual

Limitarea trecerii energiei solare permite utilizarea redusă a sistemelor de umbrire exterioare sau interioare. În același timp, transmisia luminoasă mare (TL=72%) și selectivitatea optimizată aproape de 1.9 promovează PLANISTAR SUN în categoria de produse de înaltă performanţă.

Economie de energie

Optimizarea consumului de energie pe toată durata anului prin reducerea costurilor de răcire, încălzire și iluminare.

Asamblat în dublu vitraj, PLANISTAR SUN este ideal pentru suprafeţe vitrate mari în
construcţiile noi sau renovate în climatele calde sau cu ferestre orientate catre sud si vest:

 • Ferestre, uși din sticlă
 • Verande
 • Terase vitrate
 • Faţade (PLANISTAR SUN este perfect adaptat pentru un dublu vitraj interior destinat unei faţade cu înveliș dublu).

Datorită aspectului său neutru, PLANISTAR SUN corespunde utilizării atât în segmentul rezindenţial, cât și în cel nerezidenţial:

 • Locuinţe individuale, blocuri de locuinţe colective
 • Instituţii publice (școli, spitale)
 • Cafenele, restaurante, hoteluri
 • Clădiri de birouri.

Vitrajele realizate cu produsul PLANISTAR SUN se combină perfect cu toate tipurile de tâmplărie: PVC, lemn, aluminiu, mixte.

Procesarea sticlei PLANISTAR SUN este similară cu cea a oricărui tip de sticlă din gama PLANITHERM.

Sticla PLANISTAR SUN trebuie montată obligatoriu în geam izolant, cu depunerea poziţionată exclusiv pe faţa 2. Depunerea de pe sticla PLANISTAR SUN trebuie îndepărtată de pe conturul sticlelor înainte de asamblare.

Sticla PLANISTAR SUN poate fi stratificată, depunerea fiind poziţionată întotdeauna pe partea din exterior a sticlei stratificate. În cazul acestei asamblări, depunerea și PVB-ul nu pot fi în contact.

Valori spectrofotometrice conform normelor SR EN 410 și SR EN 673
Sticlă exterioară PLANISTAR SUN
Configuraţie vitraj (mm) 4 (16) 4 (90% Argon)
Sticlă interioară PLANICLEAR
Transmisie luminoasă (TL %) 72
Reflexie externă (RL ext%) 14
Factor solar (g) 0.38
Coeficient de transfer termic, Ug W/(m².K) 1.0

SGG Planistar Sun